Meny Stäng

Betalningsanmärkning

Förmodligen har du inte planerat att dra på dig en betalningsanmärkning, men det finns situationer då detta ändå sker. T.ex. för att man hamnade i en ekonomisk knipa och därför inte kunde betala alla sina räkningar i tid. Detta kan försvåra en hel del saker som man vill göra, t.ex:

  • Att få ett visst abonnemang som man skulle vilja ha.
  • Få hyra en viss lägenhet.
  • Eller få ett visst lån.

Men är det just lånedelen som oroar dig kan det vara bra att veta att det faktiskt går att få låna med betalningsanmärkning också.

Kan man låna med betalningsanmärkning?

Kan man låna med betalningsanmärkning?

Dock kommer den som vill göra detta att vara begränsad gällande antalet långivare som man kan vända sig till. De flesta stora banker kommer nämligen inte att låta dig låna med betalningsanmärkning hos dem. Men det finns vissa nischbanker och nischade långivare som man kan vända sig till för att få lån. Dessa lån kommer då i regel att vara dyrare än vanliga blancolån, eftersom det trots allt innebär en större risk för långivarna att låna ut pengar till dig.

Varför menar man att det är större risk?
Jo, de ser det som att det finns bevis på att du misskött dina betalningar förr, och givetvis oroar sig långivarna då för att detta ska ske igen. För att väga upp denna större risk de tar genom att låta dig ta lån av dem, tar de ut någon slags riskpremie, dvs. ett högre pris av dig. För att dina förväntningar när du ska låna med betalningsanmärkning ska vara realistiska är det därför viktigt att du förstår att du förmodligen kommer att få betala mer för ditt lån än andra som saknar detta i sina kredituppgifter.

I regel brukar det inte heller vara möjligt att låna väldigt stora summor om man har en betalningsanmärkning, utan det är endast mindre summor som är aktuella. Är det så att du behöver ett större lån kommer detta därför förmodligen inte att gå. Men är det något i stil med ett snabblån du är intresserad av, är dina chanser bättre.

Hur kan man då hitta en passande långivare att låna med betalningsanmärkning av?

Det bästa tipset vi har är att använda sig av sökmotorer, förmodligen Google, som är den vanligaste och mest populära av dem. Det är nämligen i regel så att de lånegivare som kan tänka sig att låna ut till personer som har betalningsanmärkningar vet att detta är något som är efterfrågat, så de är noga med att skriva ut att de erbjuder denna möjlighet på sina hemsidor. Detta kommer då sökmotorerna att hitta, och de kommer därför att kunna lista de lånegivare som angett att de erbjuder denna möjlighet åt dig.

Dela med dig: