Meny Stäng

Låna 60000 kronor

För alla som inte vill ta ett traditionellt lån av en bank eller en långivare, kan det förstås kännas lockande att låna pengar av sin familj eller sina vänner istället. Men är detta verkligen en bra idé? Eller är det något man helst bör undvika? Här kommer några tankeställare gällande detta ämne:

Låna 60000 kronor online:

Fördelar med att låna av någon du känner

Om du har möjlighet att låna av någon du känner, t.ex. en familjemedlem eller vän, har detta en del fördelar. Som exempelvis att du förmodligen kan komma billigare undan om du gör detta, än om du lånar av en bank eller en annan traditionell långivare. Många väljer därför att göra detta av kostnadsskäl.

Dessutom slipper man ju ofta en lång låneprocedur om man lånar av vänner och bekanta, vilket förstås är något man måste genomgå om man lånar på traditionellt vis. Detta gör bland annat att man kan få pengarna snabbare, om detta är en viktig faktor i sammanhanget.

Låna 60000 kronor

Nackdelar med att låna av någon du känner

Är det så att du tar ett lån av en närstående men inte kan betala tillbaka lånet, kan detta dock ställa till med problem i relationen. Bråk, misstro och olika anklagelser är något man kan förvänta sig i dessa fall, och det kan ta mycket lång tid efter en sådan situation innan situationen blir den samma som den var förr igen.

Värnar man om sina relationer med de närstående, kan det därför vara bäst att undvika denna risk.

Bra att veta om du känner att du inte har något annat alternativ

Är det så att du överväger att låna 60000 kr av en närstående mest för att du tror att det inte finns något annat alternativ, uppmuntrar vi dig dock att ta reda på om så verkligen är fallet. Idag finns det nämligen en hel del långivare som lånar ut pengar även till den med en lite svagare ekonomi. Samt långivare som man kan få blancolån av mycket snabbt, t.ex. olika snabblånegivare. Även långivare vars hela låneprocedur sköts på Internet. Att bekanta sig med dessa alternativ kan därför vara en bra ide innan man fattar något beslut.

Recension:

Låna 60000 kronor
Betygsatt av: Elli.nu
Betyg: 4.6/5
Dela med dig: