Meny Stäng

Vilket kreditkort är bäst?

Vad kreditkort är vet de flesta svenskar förstås. Men alla är inte helt på det klara med hur man egentligen känner till det kreditkort som är allra bäst för en själv.
Därför kommer här några tips gällande hur man lyckas med detta.

Hur vet man vilket kreditkort som är bäst?

Fundera på var du kommer att använda kortet

Är det mest i Sverige, kan du förmodligen välja de flesta kreditkortsbolagen, från Mastercard, Visa, Diners Club, American Express och så vidare. Men är det så att du även vill kunna använda kortet under resor utomlands, kan det vara vettigt att välja en variant som tas emot i så många olika länder som möjligt. Detta begränsar dig till MasterCard och Visa, i princip.

Vilket kreditkort är bäst?

Fundera på vilka förmåner som är mest lockande för dig

Är det så att man reser mycket, kan det vara lämpligt att välja en variant där man samlar poäng och får olika förmåner för varje flyg man tar, varje natt på ett hotell man bokar och så vidare. Men reser man inte så mycket, kan det t.ex. vara vettigare att välja en variant där man istället samlar poäng varje gång man köper något i en viss matbutik eller detaljhandelskedja som man vet att man ändå gillar eller liknande. Det finns massvis med olika förmåner att välja mellan. Så oavsett vad man har för vanor, bör man kunna hitta förmåner som passar just en själv, utan att man för den sakens skull ”nöjer sig” med något mindre bra!

Fundera på vilken kreditgräns du vill ha på ditt kreditkort

Givetvis bör kreditgränsen vara tillräckligt hög för dina behov, men se upp med att välja en allt för hög kreditgräns, eftersom detta ofta endast leder till att man utnyttjar mer av krediten än vad man egentligen behöver, bara för att man kan. Detta leder i sin tur lätt till extra kostnader, som man förstås inte vill ha.

Ta en titt på årsavgiften och andra avgifter du behöver betala

Vilka avgifter som tillkommer och hur höga dessa är varierar nämligen en hel del mellan de olika kreditbolagen. Det är därför absolut en god idé att jämföra dessa priser lite innan man ansöker om ett kreditkort, för att man ska kunna välja det billigaste alternativet. Re:member kort har exempelvis ingen årsavgift.

Recension:

Kreditkort
Betygsatt av: Elli.nu
Betyg: 4.9/5
Dela med dig: